Schouwen

De Salamander schouwen

Over de schouwen van De Salamander

Sinds 25 jaar produceert De Salamander haar schouwen op ambachtelijke wijze, met alle middelen in eigen beheer. Onze vakmensen maken uw openhaard tot een lust voor het oog. Functionaliteit en design staan bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Tenslotte moet alle schouwen perfect aansluiten op de wensen van de consument.

De inzetunit schouwen

Wij vervaardigen drie soorten inzetunits. Alle units zijn gefabriceerd van hoogwaardig hittebestendig beton. De constructie van de units is zodanig dat deze, ook na lange tijd gebruiken, niet poreus worden. De rookvangkappen van de schouwen die wij gebruiken zijn zo ontwikkeld dat een maximale trek gegarandeerd wordt. Op de rookgasaansluiting is in princiepe ieder rookkanaal in elke bestaande maat te gebruiken. Houdt u er rekening mee dat het rookkanaal voor een openhaard minimaal 200mm moet zijn. Indien uw kanaal onvoldoende trekt, leveren wij ook rookgasventilatoren om het gebruik van een open vuur toch mogelijk te maken.

De Rozella schouwen van De Salamander

De rozella schouwen bestaan uit een stalen kachel die geheel in de muur geplaatst kunnen worden . De voorzijde van de haard wordt vaak strak afgewerkt, al dan niet met lijsten voor op de muur. Indien de stookopening te groot wordt voor het rookkanaal, dan kunnen we de stookopening verkleinen dmv glas. Door de jaren heen, hebben we al een groot aantal verschillende Rozella’s gebouwd in alle soorten en maten. Door specialistisch werk zijn we groot geworden en we durven daarom wel te stellen dat geen eis ons te gek is. Kortom, indien uw keuze technisch verantwoord is, kunnen wij uw Rozella openhaard bouwen.

Design schouwen

Als u iets aparts in uw huis wilt en u houdt van modern, dan zijn de design schouwen iets voor u. Maatwerk en perfectie gaan hand in hand. Onze schouwen kunnen worden vervaardigd naar uw voorkeuren. Uiteraard houden wij rekening met de hoogte van uw kamer en alle eventuele andere zaken die van toepassing zijn om uw openhaard perfect passend te maken. Op deze manier wordt uw kachel een stukje van uzelf. Uiteraard maken wij gebruik van diverse kleuren glas en kunnen wij alle marmersoorten leveren om de plateau’s net dat stukje extra te geven dat u van schouwen mag verwachten.

Voor schouwen in alle soorten en maten, De Salamander!

gas open haard | Gesloten gashaarden | Haard | Houtkachel | Inbouw openhaarden | Kachels | Open gas haarden | Schouwen | Inbouw gashaard