Openhaarden van chamotte beton of vuurvaste stenen

De openhaarden bestaan uit onderdelen die we in onze eigen fabriek gieten in stalen mallen. De basis is chamotte (hittebestendig) beton of vuurvaste steen. De haarden kunnen strak ingemetseld worden of achter een natuurstenen schouw geplaatst worden. Ook kunnen ze ingebouwd worden in een terrashaard onder een overkapping in de tuin.

Rugwand

Wij vervaardigen verschillende soorten rugwanden. De rugwanden zijn gefabriceerd van hoogwaardige hittebestendige chamotte beton. De constructie van onze rugwanden is zodanig dat ze, ook na lange tijd gebruiken, niet poreus worden. De rugwand is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen zoals: Chamotte (grijs beton) en Structuur (vuurvaste stenen).

Rugwand modellen

Rugwand frontmodel

Rugwand links open

Rugwand rechts open

Rugwand 3 zijde open

Rugwand in de hoek

Losse verhoging

Rugwand kleuren & structuur

chamotte grijs

structuur

Verloopstuk

Het verloopstuk is een belangrijk onderdeel van de openhaard. Dit omdat een verloopstuk met mooie vloeiende vormen zorgt voor minder wervelingen en dus een betere trek van de haard. Voor de standaard afmetingen zijn verloopstukken van hittebestendig chamotte beton en van staal beschikbaar. Maatwerk verloopstukken maken we altijd van staal. In de verloopstukken zit een klep zodat het rookkanaal afgesloten kan worden als er niet gestookt wordt.

Verloopstuk beton / staal / maatwerk

chamotte beton

staal

aansluitstuk

Vuurkorf en aslade, verzonken bak of stookstenen

Voor het stookgedeelte van de openhaarden bieden we verschillende oplossingen. Deze kunnen zowel voor hout als gasgestookt geleverd worden.

  • vuurkorf en aslade
  • verzonken bak
  • stookstenen