Rookgasafzuigers

Indien je gas- of houtstook rookkanaal niet voldoende capaciteit heeft, kan er in veel gevallen gebruik worden gemaakt van een rookgasafzuiger. De rookgasafzuiger zal, ook na vele jaren, nog steeds feilloos functioneren. De Salamander Openhaarden levert een uitgebreid assortiment rookgasafzuigers en bijbehorende artikelen.

Rookgasafzuiger Houtstook Ventilator

Houtstook ventilator

De houtstook ventilator past (met een aansluitflens) op iedere diameter rookkanaal. De rookgasafzuiger voor de houthaard wordt ingeregeld op de haard zodat deze voor een perfecte trek in het kanaal zorgt.

Gasstook ventilator

De ventilator past (met een aansluitflens) op iedere diameter rookkanaal. De rookgasafzuiger heeft een beveiligingssysteem dat voortdurend de druk in het rookkanaal meet. Als er om wat voor reden dan ook een onvolkomenheid gemeten wordt zal de gashaard uitgeschakeld worden.

Rookgasafzuiger Gasstook Ventilator
Rookgasafzuiger Dempende Pijpen

Dempende pijpen en bochten

Om geluidsoverlast van de gasstookventilator tot een minimum te beperken, zijn er een aantal dempende pijpen en bochten ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar in diverse diameters.

Houtstook kacheltrekventilator

Het aanmaken van een houtkachel was nog nooit zo gemakkelijk als nu! Met de Draftbooster kan gemakkelijk een vuur aangemaakt worden en later hout toevoegen kan zonder rook in de kamer. De Draftbooster zorgt voor een betere verbranding en dus ook voor minder hinderlijke rook.

Draftbooster Houtstook Kacheltrekventilator

Bezoek een van onze dealers voor advies en installatie.